Projectmanager / Scrum Master

Projectmanager / Scrum Master

Projectmanager / Scrum Master
Hilversum

Over g-company en Xebia
g-company helpt klanten transformeren naar een moderne manier van zakendoen door gebruik te maken van de nieuwste cloud-oplossingen van Google Cloud en andere cloud-providers. Als ‘trusted partner’ helpen we onze klanten met hun digital journey en het realiseren van hun innovatieve business cases. g-company is een belangrijke Google Cloud Partner in de Benelux. We zijn er trots op dat we voor de vierde keer op rij Google Cloud Partner of the Year zijn. 

g-company is een ondernemende organisatie van bijna 80 mensen. We zijn een organisatie-eenheid binnen Xebia, een bedrijf met meer dan 4000 professionals in 10+ landen. Het hoofdkantoor van Xebia zit in Hilversum. Daarnaast hebben we kantoren in Amsterdam en Mechelen, en in Polen, het VK, de VS, Canada, Dubai, India, Australië, Vietnam en Maleisië. 

We werken binnen Xebia vanuit vier gezamenlijke waarden: ‘People First’, ‘Sharing Knowledge’, ‘Customer Intimacy’ en ‘Quality without Compromise’. Dit zijn geen loze woorden; het zijn de richtlijnen voor alles dat we doen, intern en extern. We investeren in onze mensen door ondersteuning op alle gebieden, een professionele werkplek, volop ontwikkelingsmogelijkheden, opleiding & certificering en veel aandacht voor vitaliteit en gezondheid. We zijn gedreven om het beste uit onszelf en elkaar te halen en we geloven in het bereiken van uitstekende resultaten bij onze klanten.
Xebia is altijd op zoek naar getalenteerde mensen. We geloven dat ‘Quality without Compromise’ begint met onze mensen. We vinden wederzijds respect belangrijk, juichen culturele verschillen toe, waarbij iedereen elkaar aanvult, versterkt en motiveert om een autoriteit in je vakgebied te zijn.

Jouw rol en verantwoordelijkheden
Jij leidt en begeleidt als Projectmanager / Scrum Master projecten bij onze klanten en je bent vaak het eerste aanspreekpunt. Soms vindt het project plaats volgens ‘traditioneel projectmanagement’ met fasering, project- en faseplannen, in de traditie van PRINCE2/IPMA. Dit is vaak vereist bij implementaties van Google Workspace en infrastructuurprojecten op Google Cloud Platform. Ook vinden projecten vaak plaats volgens Scrum/Agile, met sprints, Scrum-ceremonies en een goede Product Backlog. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de bouw van (back-end) applicaties, web- en mobiele apps, AI/ML-toepassingen, het uitvoeren van POC’s of productontwikkeling in het algemeen. Je hebt een brede kennis, ervaring in verschillende sectoren en je hebt ervaring met methodieken zoals PRINCE2 en Scrum/Agile. We vinden het belangrijk dat je beide stijlen in de vingers hebt. Je werkt vaak aan projecten waarbij technologieën zoals Google Cloud, AWS, Azure, Data/AI/ML, maar ook Freshworks, Monday.com of  Salesforce een rol spelen. 

Jouw achtergrond
Bachelor / Master in Computer Science of vergelijkbaar.
Minimaal 3 jaar ervaring met het (bege)leiden van projecten op het grensvlak van business en IT.
Kennis van concepten als webbased werkplek, cloud-first, SaaS, DevOps.
Sterke affiniteit met Google Cloud, en eventueel met één van de andere grote hyperscalers. 
Hands-on ervaring met één of meer van de volgende technologieën: migratie naar webbased werkplekken, cloud-infra inrichten, data pipelines, machine learning, webapps en mobile apps, ontwikkelen in een moderne programmeertaal, SQL / NoSQL, (cloud)beveiliging, netwerken.
Ervaring met het uitvoeren van de rol van Scrum Master.
Minimaal certificering als PSM-I.
Bij voorkeur ervaring met PRINCE2 en/of IPMA.
Uitstekende communicatieve vaardigheden.
Vloeiend Nederlands en bekwaam in de Engelse taal.


Jouw x-factor
Je bent in staat om complexe technische concepten uit te leggen aan stakeholders.
Een fixer: jij klaart elke klus met een vakkundige en systematische aanpak, zowel zelfstandig als in teamverband.
Op verjaardagen maak je iedereen enthousiast over jouw vak.

Wat hebben wij jou te bieden?
Een innovatieve en dynamische bedrijfscultuur waar persoonlijke en vakinhoudelijke groei voorop staan.
Uitdagende projecten binnen een sterk ontwikkelend vakgebied (cloud, data, AI/ML).
g-company investeert jaarlijks in je groei met een ruim opleidingsbudget.
Een competitief salarispakket gebaseerd op jouw kennis en ervaring.